zaterdag 10 november 2012

46. COLUMN BADR HARI: Stichting Corrigerende Tik (SCT)

ONDERWERPEN: BADR HARI - NOBELPRIJS VOOR DE VREDE


Arme man

Ach, Badr Hari biedt zijn excuses aan. Waarom eigenlijk, want hij had toch niets gedaan? O nee, later zei hij weer wat anders. Wat was dat ook alweer? O ja, hij had slechts een corrigerende tik uitgedeeld. Ik vind het maar sneu dat hij zich voor dat kleine misverstand nu gedwongen voelt om zijn excuses aan te bieden.
Arme man. Is het voor Badr Hari geen idee om samen met oud-wielrenner Lance Armstrong, oud-dictator Silvio Berlusconi en oud-advocaat Bram Moszkowicz een Stichting tegen Onrecht op te richten?  Noem ‘m bijvoorbeeld de SCT: Stichting Corrigerende Tik. De doelstelling heb ik ook al: het inzetten voor mensen die valselijk zijn beschuldigd van misdrijven.
Als het even mee zit, winnen ze er over een paar jaar ook nog de Nobelprijs voor de Vrede mee. In het rijtje van oud-winnaars als Henry Kissinger en Yasser Arafat zullen deze vier grootheden in elk geval niet misstaan.

Leve de wereldvrede

Bang zijn dat de SCT geen kans maakt op deze gewilde prijs omdat ze niet zoveel voor de wereldvrede doen, hoeven ze niet. Met genoemde en andere winnaars als Barack Obama en de Europese Unie is wel duidelijk dat het Noorse Instituut dat deze Nobelprijs uitreikt ofwel de betekenis van het woord “vrede” niet kent ofwel het begrip noodzakelijkerwijs mijlenver is gaan uitrekken bij gebrek aan échte vredestichters.
Welke van de twee kwalijker is, laat ik aan de lezer over. Zelfs met een aan theorie over de opwarming van de aarde kun je ‘m in deze tijd nog winnen.
Dus ik zou tegen Badr Hari willen zeggen: ga ervoor! Richt die Stichting op en pak straks die Nobelprijs voor de Vrede. En geef iedereen die je daarbij in de weg zit netjes een corrigerend tikje. Sommige mensen hebben dat nu eenmaal nodig.
Leve Badr Hari! Leve de wereldvrede!

Tonko

Wil je reageren op deze column? Ik hoor graag jouw mening!
Klik onderaan dit blog op "(Geen) opmerkingen" en plaats je reactie.


Als onze wereldvrede afhangt van dit soort mensen, laat dan in godsnaam maar de Maya-voorspelling op 21 december uitkomen.
De Nobelprijs voor de vrede wordt in tegenstelling tot de andere Nobelprijzen niet uitgereikt in Stockholm (Zweden) maar in Oslo (Noorwegen). Een Noors instituut kent de prijs toe. De overige Nobelprijzen worden door Zweedse universitaire commissies toegekend.

Foto: Tonko
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten