zaterdag 17 mei 2014

131. COLUMN KONING MSWATI III VAN SWAZILAND, DE GRAAIERS HEBBEN EEN KONING: “Fuck you all stelletje losers, ik pak wat ik pakken kan en waar ik alle recht op heb!”

ONDERWERPEN: KONING MSWATI III - GRAAIEN VOOR GEVORDERDEN

 

Dan valt het leven niet mee

Stel, je bent een getrouwde man met vrouw en kinderen en je hebt daarnaast een fulltime baan als leidinggevende met honderd werknemers onder je en je salaris bedraagt laten we zeggen een ton per jaar. Dan valt het leven niet mee.
Je moet je vrouw aandacht en liefde geven, naar haar luisteren of haar in elk geval het gevoel geven dat je dat doet. Waarbij je voor jezelf dan de afweging moet maken wat het minste energie kost. Ondanks dat ze vaker dan eens heeft beweerd niet om materiële zaken te geven, weet jij inmiddels beter want de fout om een opmerking van je vrouw letterlijk te nemen, heb je één keer gemaakt en dat liep op Valentijnsdag niet bepaald uit op een succes. Omdat ze toch wel degelijk op iets meer bleek te hebben gerekend dan een bosje bloemen.
De les dat als een vrouw "nee" zegt, dat nog niet wil zeggen dat ze ook "nee" bedoelt, heb je inmiddels wel geleerd. Helaas ontbreekt in het vrouwenbrein echter de nodige logica (meer gevoel dan verstand zullen we maar zeggen) waardoor soms een nee toch wel degelijk een échte nee blijkt te zijn, wat het allemaal nog ingewikkelder maakt. Een inschattingsfout die sommige verkrachters helaas ook maken.
Dan heb je nog je kinderen waar je volgens je vrouw te weinig mee doet en die je dus ook meer aandacht zult moeten gaan geven. Tenminste als je streeft naar een leven met zo weinig mogelijk gezeur en zoveel mogelijk seks met je vrouw.
Als je dan eindelijk van al dat gezeur om aandacht, cadeaus en zakgeld af denkt te zijn op het moment dat je naar je werk rijdt, besef je al snel dat nu pas het echte gezeur gaat beginnen. Met personeel dat altijd ziek, zwak, misselijk en zwanger is, dat fout op fout stapelt en het daarbij nog aandurft om te zeuren om loonsverhoging, dat geen autoriteit kan verdragen met de nodige ruzies tot gevolg  etc. Afijn, you get the picture.
 

Rondkomen van 3,5 miljoen per maand

Hoe stressvol moet je leven dan wel niet zijn als je niet één maar dertien vrouwen hebt; niet twee maar 24 kinderen; niet leiding geeft aan honderd mensen maar koning of beter gezegd dictator bent van een van de armste landen ter wereld met anderhalf miljoen onderdanen die continu lopen te zeuren om eten, drinken, werk of meer salaris dan vijfenzeventig cent per dag, medicijnen voor onder andere aids waarmee veertig procent van de bevolking is besmet en als het niet teveel gevraagd is (dat is het wel) ook nog wat onderwijs?
En daarbij moet je tot overmaat van ramp ook nog eens zien rond te komen van een schamele 41 miljoen euro per jaar oftewel 3,5 miljoen per maand. Ik kan me voorstellen dat je dan vindt dat je wel wat meer verdient dan dat en je op een dag besluit om jezelf in elk geval een keer lekker te verwennen met een salarisverhoginkje van tien procent, oftewel ruim vier miljoen euro extra. Zodat je per maand tenminste 340.000 euro meer te besteden hebt wat jou de nodige extra lucht geeft richting je ontevreden vrouwen en kinderen.
 

Waarlijk graaien voor gevorderden

Omdat dit precies is wat koning Mswati III van Swaziland van de week aankondigde te zullen gaan doen, verdient deze man ons aller respect.
Waar verreweg de meeste narcistische graaiers op deze wereld de ballen niet voor hebben, draait onze vriend Mswati zijn hand niet voor om: aan iedereen hardop duidelijk maken dat de rest van de wereld jou niets interesseert zo lang als jij maar aan je trekken komt. “Fuck you all stelletje losers, ik pak wat ik pakken kan en waar ik alle recht op heb.”
Waarlijk graaien voor gevorderden. Bovendien wat is er mis met een salarisverhoging van tien procent? Mislukte Hitler-imitator en collega dictator Robert Mugabe van Zimbabwe verhoogde zijn salaris ooit met zeshonderd procent.
Let op, Sepp Blatter en alle andere graaiers op deze wereld: jullie hebben een koning en zijn naam is Mswati III van Swaziland. Buig voor hem en volg zijn voorbeeld en wie weet krijgen jullie dan ooit nog het respect van mij wat nu eerlijk gezegd nog een beetje ontbreekt.
Mijn God, wat een prachtig continent toch dat Afrika. Voor dictators dan.
 

Tonko

Wil je reageren op deze column? Ik hoor graag jouw mening!
Klik onderaan dit blog op "(Geen) opmerkingen" en plaats je reactie.

 


Vlag Swaziland (li) en koning Mswati III links naast dictator Mugabe van Zimbabwe (re)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten